24/10/2024

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

st

Στις 29/8/24 ο κύριος Λεωνίδας Παγκράτης, μέλος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου και επιστήμονας με έργο δεκαετιών στη Κέρκυρα, έπεσε θύμα προπηλακισμού από αστυνομικούς σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της Κέρκυρας, στην οδό Θεοτόκη.  

Αναλυτικότερα, λοιπόν, ενώ ο συνάδελφος διέσχιζε τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, τη Γ. Θεοτόκη, με τις ανήλικες εγγονές του, ένα δίκυκλο πέρασε με μεγάλη ταχύτητα από τον πεζόδρομο και μάλιστα πολύ κοντά στον κ. Παγκράτη και τα παιδιά. Ο συνάδελφος επεσήμανε το συμβάν σε ένα περιπολικό που ήταν σταθμευμένο στη γωνία του δρόμου, διαμαρτυρόμενος για τη μη παρέμβαση των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί όχι μόνο αρνήθηκαν να πουν κάτι στον μοτοσυκλετιστή, αλλά χειροδίκησαν σε βάρος του κ. Παγκράτη. Στη συνέχεια ο συνάδελφος προχώρησε, καταγγέλλοντας το περιστατικό στους επόμενους αστυνομικούς. Του ζητήθηκε να πάει στο τμήμα και ο ίδιος αρνήθηκε γιατί είχε μαζί του τα δύο παιδιά.  Τελικά, την επόμενη ημέρα η αστυνομία συνέλαβε τον κτηνίατρο, ενώ βρισκόταν στο ιατρείο του, κατηγορώντας τον για απείθεια, απειλή και εξύβριση.  

Όσον αφορά το συμβάν στη Γ. Θεοτόκη υπάρχει πλήθος μαρτύρων που θα αποκαλύψει τη σκευωρία ενάντια στον συνάδελφο.  Για το ήθος του κυρίου Παγκράτη μιλάει το έργο του τόσο στο επιστημονικό κομμάτι, όσο και στα κοινά, έχοντας θητέψει -αμισθί- και Αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα. 

Είναι απαράδεκτο να χειροδικεί και να τρομοκρατεί η αστυνομία ανθρώπους, συναδέλφους μας, που το μόνο που ζητούν είναι το αυτονόητο, το να κάνουν οι αστυνομικοί τη δουλειά τους. 

Δηλώνουμε ως σύλλογος τη στήριξή μας στον δικαστικό του αγώνα.

Η Δ.Ε. του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου

 


επιστροφή