06/09/2024

Έγγραφο του Π.Κ.Σ. προς τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης & Δια Βίου Μάθησης

σαεκ

Θέμα:  Αποκλεισμός των κτηνιάτρων ως εκπαιδευτών στις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.)


Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε έντονα για την κατάργηση της δυνατότητας διδασκαλίας των κτηνιάτρων στις Σ.Α.Ε.Κ. και να ζητήσουμε να υπάρξει άμεση αλλαγή  και επαναφορά τουλάχιστον του προηγούμενου καθεστώτος. 

Πιο συγκεκριμένα, ως κτηνίατροι είχαμε τη δυνατότητα να δηλώνουμε υποψηφιότητα ως εκπαιδευτές στις Σ.Α.Ε.Κ. μόνο στην ειδικότητα «βοηθός ιατρικών εργαστηρίων» και μόνο στα μαθήματα ιολογία/ μυκητολογία και παρασιτολογία (παλιός οδηγός σελίδα 41).

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι βάσει του νέου οδηγού που εκδόθηκε πριν από κάποιες ημέρες, οι κτηνίατροι αποκλείονται παντελώς από τις Σ.Α.Ε.Κ. Για τα δε μαθήματα ιολογίας και παρασιτολογίας ως εκπαιδευτές μπορούν να κάνουν δηλώσεις μόνο γιατροί και τεχνολόγοι ιατρικών εργαστηρίων (σελίδα 77 και 78 νέου οδηγού).

Η συγκεκριμένη αλλαγή έγινε ξαφνικά, χωρίς καν να μας κοινοποιηθεί το σκεπτικό – αιτιολογία της, ώστε να μπορούμε να το εξετάσουμε επιστημονικά. 

Ζητάμε ο οδηγός να αλλάξει άμεσα και να διορθωθεί μία αδικία, η οποία μάλιστα δεν ευσταθεί και επιστημονικά. 

Θέλουμε δε να τονίσουμε ότι βάσει και του Π.Δ. 344/29-12-00 (ΦΕΚ 297 Α΄) με το οποίο ορίζεται η άσκηση επαγγέλματος του γεωτεχνικού, οι κτηνίατροι μπορούν να παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες, να απασχολούνται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης.


Αναμένουμε άμεσα τις πρωτοβουλίες σας και την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος μας.


Με τιμή,


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Κ.Σ.                                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Π.Κ.Σ.

ΤΡΑΧΗΛΗ ΑΘΗΝΑ                                                       ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ


επιστροφή